euwens_lichtinstallation_technologiehof-muenster_-2015_b1.jpg

Over the Rainbow | Light Installation | Technologiehof  | Münster | 2015

This light installation was made possible in cooperation with the Technologiehof Münster to mark the occasion of the Unesco International Year Of Light. The 176-metre-long corridor that connects the parts of the building is lined with a total of 72 fluorescent tubes, each of which is covered by a coloured film. The colour gradations create a recurring rainbow-like progression. Viewed from inside the corridor, the colour progression appears to dissolve one's spatial perception. From the outside, the corridor with its semi-transparent double-wall panels and adjustable ventilation fins becomes one huge illuminated object. 

Light filter film, transparent adhesive strip, building complex designed by Bolles+Willson architects. Photo1: Peter Hellbrügge-Dierks

 

euwens_lichtinstallation_technologiehof-muenster_-2015_b3-1.jpg
euwens_lichtinstallation_technologiehof-muenster_-2015_b4.jpg
euwens_lichtinstallation_technologiehof-muenster_-2015_b2.jpg